Green & Gold Race 2024

De Green & Gold race staat dit jaar in het teken van Hart-en vaatonderzoeksfonds Limburg. Fiets jij ook mee?

Meer info

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten, die wereldwijd een van de voornaamste doodsoorzaken zijn. Onder de naam Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek en preventie.
Het Hart+Vaat centrum van het Maastricht UMC+ fungeert als een broedplaats voor innovatie. Hier buigen wetenschappers zich over vraagstukken die variëren van genetische factoren tot levensstijlkeuzes die invloed hebben op de gezondheid van het hart. Door geavanceerde technologieën boeken ze gestaag vooruitgang in het begrijpen en behandelen van hart- en vaatziekten en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bredere kennis op internationaal niveau.
Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg ondersteunt baanbrekend onderzoek naar:
• de vrouwelijke vorm van hartfalen (een ‘stijf’ hart)
• de beste behandeling voor hartritmestoornissen
• een personaliseerde behandeling voor een lekkende mitralisklep
• de genetische factoren van plotselinge hartstilstand.
Ook werven ze voor reanimatieonderwijs door studenten aan middelbare scholieren.
De weg naar gezonde harten is geplaveid met ontdekkingen, innovaties en de warme betrokkenheid van de gemeenschap. Het Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg laat zien dat door gezamenlijke inspanningen en toewijding een gezonde toekomst op termijn voor iedereen binnen handbereik is

Lees meer Lees minder

Het goede doel dat dit jaar is gekozen is het Hart en Vaat onderzoekfonds Limburg, onder andere ter nagedachtenis van een oud-lid van Saurus. Het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg steunt topklinisch onderzoek in het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+, gericht op nieuwe behandelingen, snellere diagnoses, betere zorg en door preventie hart- en vaatziekten te voorkomen. Wij vinden dit een heel mooi doel en gaan er alles aan doen om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen tijdens de Green&Gold Race.

Start actie
23/03/2024
19:29

Ties

Bekijk alle

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek.